Mio, min Mio

Mio, min Mio är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer. Här hittar du ett stort utbud av fina produkter med illustrationer och citat från Mios äventyrliga värld.
Visar 1-19 av 19 artiklar

Nioårige Bo Vilhelm Olsson, Bosse, bor på Upplandsgatan i Stockholm hos sina fosterföräldrar tant Edla och farbror Sixten. De tycker att han är besvärlig och jobbig. Bosse önskar att han hade en likadan pappa som sin kompis Benka som bygger modellflygplan tillsammans med sin far. Bosses riktiga mor dog när han var nyfödd och hans far, tror fostermodern, var nog bara en slusk.

Via tant Lundin i fruktaffären, ett magiskt gyllene äpple och en ande i en tomflaska reser Bosse till Gröna ängars ö, Landet i fjärran. Nere vid havsstranden hittar Bosse sin fader konungen som letat efter honom i nio år. Det visar sig att han inte alls heter Bosse – utan Mio.

Från Gröna ängars ö går det en bro till Landet Utanför där den grymme riddar Kato bor, där nästan allt är svart och där folk har det eländigt och är utsvultna. Mio och hans vän Jum-Jum tar på sig uppdraget att bekämpa Kato och befria Landet Utanför.

En storslagen och vacker äventyrsberättelse om övergivenhet, om att vara liten och behöva axla ett stort ansvar, om föräldraskap, gott och ont och om kärlekens makt.

Logga in