Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 599 kr
  • Säker betalning
  • UK
  • SV
Logga in
Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs i gruppen Böcker hos Astrid Lindgrenbutiken (105223)
Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs gör någonting helt nytt i trädgårdssverige. De tar hela sin utgångspunkt i Astrid Lindgrens författarskap. På platsen runt hennes barndomshem arbetar man med att stärka banden mellan trädgård, konst och berättande.

Boken är upplagd som en vandring genom trädgårdsrummen. Vildhetens törnrosgård, livsglädjens lövsal, trygghetens skogslund, melankolins mossträdgård, frihetens ängar och modets körsbärstrappa. I varje kapitel görs också fördjupningar i form av växtporträtt och utblickar i det småländska landskap som Astrid Lindgren älskade och som inspirerat till form och växtval. Dessutom finner man frikostigt med citat av Astrid Lindgren - allt det som legat till grund för trädgårdarnas tillblivelse.

Karin Eliasson, konstnärlig ledare och trädgårdsmästare, beskriver framväxten av trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs. Resultatet har blivit något helt unikt - en trädgård vars själ springer ur några av våra mest älskade berättelser och deras författare. En plats som omdefinierar betydelsen av ordet "trädgård".

De fantastiska bilderna är tagna av Robert Blombäck. Han är yrkesfotograf och undervisar på Konstfack i Stockholm. Robert Blombäck arbetar såväl med kommersiella uppdrag som med egna dokumentära och konstnärliga projekt.


Artnr:105223
10
269 kr
Antal: 

Se fler varor

Andra köpte även