Presentask med fyra noveller av Astrid Lindgren i gruppen Böcker / 3-6 år hos Astrid Lindgrenbutiken (105181)
Presentask med fyra noveller av Astrid Lindgren

Presentask med fyra noveller av Astrid Lindgren

165 kr
Antal: 
Lägg i varukorg
 • Produktbeskrivning
 • Bokförlaget Novellix lanserar några av Astrids mindre kända noveller i Novellix-format:
  Den sorgliga berättelsen Märit, fantasynovellerna Tu tu tu! och I Skymningslandet samt den finstämda novellen Prinsessan som inte ville leka. 

  Märit - Märit är en av Astrid Lindgrens sorgligaste berättelser. Där en åttaårig flicka, obetydlig i mångas ögon, lever sin sista tid med en förhoppning om att få uppmärksamhet från Jonas Petter, pojken som gav henne en liten presentask. Novellen gavs ut för första gången 1950 i novellsamlingen Kajsa Kavat och visar Lindgrens skicklighet att beskriva dödens betydelse genom barns handlingar.

  Tu tu tu! När vargen en natt river fåren i den lilla byn Kapela, vaknar folket upp i sorg, inte minst Stina Maria och hennes farfar. Inte långt därpå dras den lilla flickan ner bland de underjordiska och återförenas med fåren, men nu är Stina Maria fånge bland de mystiska varelserna. De underjordiska återkommer sedan i Astrid Lindgrens välkända berättelse om Ronja Rövardotter. Tu tu tu! gavs ut för första gången 1959 i samlingen Sunnanäng.

  Prinsessan som inte ville leka - Prinsessan Lise-lotta tycker att det är tråkigt att leka. Det är inte förrän hon träffar Maja, och hennes träklump till docka, som hon förstår att hon inte är den enda i hela världen som är så liten, och att det finns något bättre än alla de fina leksaker som hon fått av drottningen. Prinsessan som inte ville leka kom ut för första gången 1949 i samlingen Nils Karlsson Pyssling.

  I Skymningslandet - föregångaren till Astrid Lindgrens berättelse Karlsson på taket, får vi tillsammans med Göran, flyga ut genom fönstret med herr Liljonkvast på ett äventyr i Skymningslandet, där inget spelar någon roll och allt är möjligt. Det är en berättelse om ett barns smärta och fantasi i en välbekant Stockholmsmiljö som Astrid Lindgren från början skrev för radio, men som gavs ut i novellsamlingen Nils Karlsson Pyssling 1949.
  Artnr: 105181
 • Material och skötselråd
 • Bokformat: Häftad
  Karaktär: Astrid Lindgren
  Språk: Svenska

Relaterade produkter

Pippi Långstrumps kokbok
Pippi Långstrump
119 kr
Stora Emilboken
Emil i Lönneberga
169 kr
Pippi firar födelsedag
Pippi Långstrump
125 kr
Pippi går i affärer
Pippi Långstrump
139 kr
Pippi är starkast i världen
Pippi Långstrump
69 kr
Emil och soppskålen
Emil i Lönneberga
129 kr
Lotta på Bråkmakargatan
Lotta på Bråkmakargatan
139 kr
Citatpåse Emil i Lönneberga
REA
Emil i Lönneberga
99 kr 150 kr

Relaterade produkter

Andra köpte även

Astrid från Vimmerby
Astrid Lindgren
130 kr
Astrid Lindgren citatkort 8-pack
Astrid Lindgren
79 kr
Emil och soppskålen
Emil i Lönneberga
129 kr
Logga in