Man tar vanliga ord - att läsa om Astrid Lindgren i gruppen Böcker / Om Astrid hos Astrid Lindgrenbutiken (105219)
Man tar vanliga ord - att läsa om Astrid Lindgren

Man tar vanliga ord - att läsa om Astrid Lindgren

198 kr
Antal: 
Lägg i varukorg
 • Produktbeskrivning
 • "Varje gång jag läser om Astrid Lindgrens böcker upptäcker jag något nytt; en formulering, en tanke, en symbol, ett citat som tidigare förbisetts. Varje omläsning vidgar texten och avslöjar något mer om författaren och hennes verk och om sammanhanget mellan de båda. Förhoppningsvis kan den här boken locka andra till liknande upptäckter. Få läsaren att möta texterna med fräscha ögon och se sånt som man tidigare missat eller blivit hemmablind för." 
  Lena Törnqvist

  Citatet i titeln kommer från filosofen Schopenhauer och Astrid Lindgren använde det ibland för att beskriva sitt arbete. Alla håller nog inte med om att hennes ord var vanliga - där finns också ord som man letar förgäves efter i ordböckerna. Men säkert är att det hon sa var ovanligt, och har påverkat - och påverkar - människor i alla åldrar både i Sverige och världen över.

  Astrid Lindgren blir man aldrig färdig med, hennes texter öppnar nya vyer och ger nya insikter vid varje omläsning. Lena Törnqvist har ägnat de senaste trettio åren åt att läsa och läsa om böckerna. Hon redovisar här en del av det hon hittat, kompletterat med citat från Astrid Lindgrens egna brev och efterlämnade arkiv. Det handlar om språk, politik, könsroller, kärleken till Stockholm, tyranner, herrskapssocialister, moderliga amasoner och mycket mycket annat.

  ?Lenas bok om Astrid lyckas med att vara både informativ och underhållande på samma gång, och jag tror att alla som läser den kommer att hitta nya perspektiv på ett mångsidigt författarskap.?

  Karin Nyman, Astrid Lindgrens dotter
  Artnr: 105219
 • Material och skötselråd
 • Bokformat: Inbunden
  Karaktär: Astrid Lindgren
  Språk: Svenska

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Sunnanäng
Astrid Lindgren
159 kr
T-shirt Astrid Lindgren och Kofoten
Astrid Lindgren
349 kr

Andra köpte även

Logga in