Krigsdagböckerna 1939-1945 - Danskt Band i gruppen Böcker / Om Astrid hos Astrid Lindgrenbutiken (105230)
Krigsdagböckerna 1939-1945 - Danskt Band

Krigsdagböckerna 1939-1945 - Danskt Band

169 kr
Antal: 
Lägg i varukorg
 • Produktbeskrivning
 • Under hela andra världskriget skrev Astrid Lindgren dagbok där hon berättar om vardagen i Stockholm, om det som hände i världen och om Sveriges agerande under kriget. Astrid Lindgrens krigsdagböcker är en mycket personlig skildring av hur dramatiska världshändelser påverkar oss alla. 

  Det här är före Astrid Lindgrens tid som världsberömd författare; den första boken om Pippi Långstrump kommer ut samma år som kriget slutar, 1945. Blandat med Astrid Lindgrens egna anteckningar innehåller dagböckerna mängder av utklippta artiklar ur svenska tidningar som hon kommenterar. I boken återfinns över 70 faksimilbilder av dagboksuppslagen och många hittills opublicerade familjebilder från krigsåren. 

  Krigsdagböckerna blev mycket uppmärksammade då de släpptes lagom till 70-årsjubileet av andra världskrigets slut. Boken har sålt i stora upplagor i Norden och Tyskland och rättigheterna har hittills sålts till 21 länder. Till 75-årsjubileet av krigsslutet kommer en ny utgåva av boken i mjukband.Krigsdagböckerna blev mycket uppmärksammade då de släpptes lagom till 70-årsjubileet av andra världskrigets slut. Boken har sålt i stora upplagor i Norden och Tyskland och rättigheterna har hittills sålts till 21 länder. Till 75-årsjubileet av krigsslutet kommer en ny utgåva av boken i mjukband.

  Artnr: 105230
 • Material och skötselråd
 • Bokformat: Danskt band
  Karaktär: Astrid Lindgren
  Språk: Svenska

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Andra köpte även

Astrid from Vimmerby (på engelska)
Astrid Lindgren
130 kr
Pennskrin i trä
Astrid Lindgren
79 kr
Astrid Lindgrens Adventskalender
Astrid Lindgren
179 kr
Logga in