Astrid Lindgrens klassiker (4 disc) i gruppen Böcker / Media / Film / Film boxar hos Astrid Lindgrenbutiken (104126)
Astrid Lindgrens klassiker (4 disc)
Astrid Lindgrens klassiker (4 disc)

Astrid Lindgrens klassiker (4 disc)

280 kr
Provläs
Antal: 
Lägg i varukorg
 • Produktbeskrivning
 • Studio S är stolta över att få möjlighet att tillgängliggöra tidigare outgivet material från Astrid Lindgrens fantastiska filmskatt! Rolf Husberg, Stig Olin och Olle Hellbom var de regissörer som tidigt fick nöjet att samarbeta med Astrid.

  Författarinnan var under 1950-talet involverad i fyra olika filmprojekt, varav hon skrev manus till tre. Två av filmerna handlade om mästerdetektiven Blomkvist som blivit populär både i bok- och radioform. Genom etern lanserades även barnstjärnan Eskil "Rasmus" Dalenius och tack vare honom fick Astrid uppdrag att skriva ett par filmberättelser med honom som huvudperson, vilket ledde till en riktig Rasmus-feber runtom i landet.

  Tre av filmerna är nyrestaurerade av Svenska Filminstitutet.

  Mästerdetektiven och Rasmus (1953) 
  En natt blir Professor Rasmusson och hans son Rasmus kidnappade av skurkar som vill åt professorns nya uppfinning. Men tack och lov har mästerdetektiven Blomkvist och hans vänner sett vad som skett och tar sig an fallet. Av Rolf Husberg och med Lars-Erik Lundberg, Björn Berglund, Eskil Dalenius och Elof Ahrle. + Biotrailer och bildgalleri.

  Luffaren och Rasmus (1955) 
  Lille Rasmus bor på ett barnhem och längtar efter att få ett par föräldrar. Han tröttnar på att ständigt bli bortvalt till fördel för lockhåriga flickor och rymmer. Snart stöter han ihop med luffaren Paradis-Oskar och de båda gör sällskap och upplever många äventyr tillsammans. Av Rolf Husberg och med Åke Grönberg, Eskil Dalenius, Åke Fridell, Björn Berglund och Gudrun Brost. + Sjung med Rasmus och Paradis-Oskar i "Har ni hört den förskräckliga händelsen" och "De' ä' någe' visst me' de'!" samt biotrailer och bildgalleri.

  Rasmus, Pontus och Toker (1956) 
  Rasmus och hans bästa vän Pontus råkar bli vittnen till en silverstöld och upptäcks av tjuvarna. För att försäkra sig om pojkarnas tystnad kidnappar de Rasmus hund Toker. Av Stig Olin och med Eskil Dalenius, Sven Almgren, Elof Ahrle, Siv Ericks, Stig Olin och Stig Järrel. + "Eskil Dalenius och Sven Almgren berättar", sjung med Rasmus i "Karusellvisan" samt bildgalleri.

  Mästerdetektiven lever farligt (1957) 
  Det är sommar i Lillköping och Vita rosen bestående av mästerdetektiven Kalle och hans vänner Eva-Lotta och Anders utkämpar ett lekfullt krig mot sina fiender i Röda rosen. Men idyllen störs när Eva-Lotta blir vittne till ett mord. Av Olle Hellbom och med Leif Nilsson, Sven Almgren, Sigge Fürst, Siv Ericks, Erik Strandmark och Nils Hallberg. + Sjung med Eva-Lotta i "Kokalolasos fofinontot" samt bildgalleri.

  Artnr: 104126
 • Material och skötselråd

 • Speltid: 343 min
  Textning: Svenska
  Ljud : Svenska (Dolby Digital 2.0)

Relaterade produkter

Astrid Lindgrens klassiker (4 disc)
Astrid Lindgren
280 kr
Karlsson på taket TV- serie Box
Karlsson på taket
150 kr
Emil i Lönneberga Box
Emil i Lönneberga
150 kr
Kalle Blomkvist. BOX (2-disk)
Kalle Blomkvist
100 kr
Saltkråkan box 4 dvd
Saltkråkan
200 kr
Pippi Långstrump Tv-serie Vol.2
Pippi Långstrump
79 kr
Pippi Långstrump Box (2-disc)
Pippi Långstrump
100 kr

Relaterade produkter

Andra köpte även

Logga in