Aldrig våld! i gruppen Böcker / Om Astrid hos Astrid Lindgrenbutiken (105227)
Aldrig våld!

Aldrig våld!

99 kr
Provläs
Antal: 
Lägg i varukorg
 • Produktbeskrivning
 • ALDRIG VÅLD!

  2018 var det 40 år sedan Astrid Lindgren tilldelades den tyska bokhandelns fredspris. Sitt tacktal formade hon till ett flammande och angeläget upprop mot våld och tyranni. Talet är lika aktuellt än i dag, med sin raka beskrivning av ondskans mekanismer och vår starka längtan efter fred.

  Förord av Marta Santos Pais, FN:s generalsekreterare särskilda sändebud i arbetet mot våld mot barn. Hon leder FN:s internationella arbete för att förebygga och eliminera allt våld mot barn.

  Efterord av Tomas Hammarberg, en av Sveriges mest internationellt kända experter inom arbetet för mänskliga rättigheter. Barns rättigheter ligger Thomas varmt om hjärtat och i många år arbetade han för att FN:s barnkonvention skulle bli verklighet.

  Astrid Lindgrens dikt Vore jag Gud ingår.

  Utgåvan är rikt illustrerad av Stina Wirsén.

  ”Vi vill alla ha fred. Finns det då ingen möjlighet att vi kan förändra oss, innan det är för sent? Att vi kan lära oss ta avstånd från våld? Försöka bli en ny sorts människor, helt enkelt. Men hur skulle det gå till, och var skall vi i så fall börja? Jag tror att vi måste börja från grunden. Med barnen.”

  Astrid Lindgren

  Artnr: 105227
 • Material och skötselråd
 • Bokformat: Danskt band
  ISBN: 9789187659133
  Karaktär: Astrid Lindgren
  Språk: Svenska

Andra varianter

Matcha med

Tillbehör

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Andra köpte även

Logga in